Două sectoare din București nu au apă caldă de peste o săptămână, dar Firea se laudă cu gravidele din izolare

Două sectoare din București nu au apă caldă de peste o săptămână, dar Firea se laudă cu gravidele din izolare
Foto: Arhiva Facebook/ Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță ”record de gravide în București, după perioada de izolare”. Asta în condițiile în care de mai bine de o săptămână două sectoare din Capitală nu au apă caldă, însă acest subiect sensibil nu este atins de edilul care recent și-a lansat sloganul de campanie pentru realegere.

”Record de gravide în București, după perioada de izolare! În lunile iunie și iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcină.

ADVERTISING

Suntem alături de viitoarele mămici din București pe care doresc să le asigur că programul 'Voucher Materna', lansat la inițiativa mea în anul 2018, continuă!”, a scris Gabriela Firea, marți, pe contul său de Facebook.

Record de gravide in Bucuresti, dupa perioada de izolare! In lunile iunie si iulie s-au depus 5 000 de solicitari pentru...

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 27 iulie 2020

Ea a profitat de moment pentru a atașa postării o nouă imagine cu sloganul ”Firea oamenilor”, proaspăt lansat pentru alegerile locale.

Edilul a mai precizat, între altele, că în lunile iunie și iulie au fost ”depuneri record de solicitări” - s-au primit aproape 2.500 de dosare în fiecare lună.

ADVERTISING

Firea a mai notat că în prezent sunt circa 5.000 de dosare în analiză și procesare pentru care urmează să se acorde voucherele Materna în perioada imediat următoare.

Fără apă caldă și fără comentarii negative pe Facebook

În tot acest timp, mii de bucureșteni din sectoarele 2 și 3 n-au apă caldă de mai bine de o săptămână. Asta deși suntem în timpul unei pandemii, iar menținerea igienei personale este esențială pentru sănătate.

În mare parte din sectoarele 2 și 3, apa caldă s-a oprit în seara zilei de luni, 21 iulie, sau în dimineața zilei de marți, pe 22 iulie.

ADVERTISING

În plină pandemie, zeci de mii de bucureșteni au rămas, de câteva zile, fără apă caldă. La Termoenergetica nu răspunde nimeni la telefon. Cum am ajuns aici și când se va rezolva problema?

De altfel, cetățenii i-au și scris Gabrielei Firea pe Facebook, la o postare din weekend, că nu au apă caldă, dar comentariile negative au fost șterse imediat.

116344547_3188267151216478_773335740914022313_o
Foto: Facebook/ Gabriel Kolbay
116341418_3188267157883144_969430855020123537_o
Foto: Facebook/ Gabriel Kolbay

Află aici cum funcționează sistemul de termoficare al Capitalei și de ce țevile care pocnesc lasă atâtea mii de oameni fără apă caldă

Vezi și:

Alba neagra cu termoficarea Capitalei. Țevile se sparg, dar Firea nu se hotărăște care dintre apropriații ei să le repare și care să le înlocuiască

Firea susține că rezolvă problema apei calde cu bani europeni. Cât va trece până să simtă bucureștenii schimbarea în bine


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇