Vrei să faci analize şi ţi s-a spus că s-au epuizat fondurile? Iată ce poţi să faci

Vrei să faci analize şi ţi s-a spus că s-au epuizat fondurile? Iată ce poţi să faci

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) le recomandă pacienților să facă reclamație, în cazul în care sunt refuzați la analize din cauza fondurilor insuficiente.

Adrian Gheorghe arată că „niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigațiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultației de prevenție pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile”.

”Îi încurajez pe toți cei care întâmpină astfel de probleme să sesizeze casele de asigurări de sănătate pentru remedierea unor astfel de situații”, afirmă șeful CNAS, citat într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Începând din această lună, investigațiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultațiilor de prevenție, acordate pentru toate categoriile de vârstă, se decontează din fondul alocat de casele de asigurări de sănătate pentru investigații paraclinice, prin intermediul contractelor încheiate cu furnizorii de servicii paraclinice, în limita valorilor de contract.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇