SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave, la persoane vaccinate cu serul produs de Johnson & Johnson

SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave, la persoane vaccinate cu serul produs de Johnson & Johnson

Statele Unite analizează noi cazuri de efecte adverse grave la persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu serul produs de Johnson & Johnson, altele decât cele pentru care a suspendat temporar imunizările.

Autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din SUA au solicitat săptămâna trecută suspendarea temporară a administrării vaccinului Johnson & Johnson, din cauza informaţiilor privind formarea unor cheaguri de sânge la nivel cerebral.

Acestea au fost identificate la şase femei sub 50 de ani, între cele aproximativ 7 milioane de persoane vaccinate cu acest ser în Statele Unite.

ADVERTISING

”Suntem încurajaţi că nu a fost un număr copleşitor de cazuri, dar căutăm şi vedem ce se întâmplă”, a declarat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de presă susţinut luni.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA monitorizează baza de date a Guvernului pentru rapoarte suplimentare despre efectele secundare, a adăugat ea.

Walensky nu a furnizat niciun detaliu cu privire la natura efectelor secundare suplimentare.

O comisie consultativă a CDC se reuneşte, vineri, pentru a analiza datele despre efectele secundare severe şi va face o recomandare dacă Statele Unite ar trebui să reia utilizarea vaccinului J&J.

ADVERTISING

Consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci, s-a declarat încrezător că vaccinul va fi utilizat din nou.

Azi, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va susţine o conferinţă de presă pentru a prezenta concluziile raportului său cu privire la cazurile de tromboză înregistrate în SUA.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇