Doctorul Fauci e încrezător că vaccinarea cu Johnson & Johnson va fi reluată în SUA curând

Doctorul Fauci e încrezător că vaccinarea cu Johnson & Johnson va fi reluată în SUA curând

Consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci, s-a declarat încrezător că vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson & Johnson, a cărui utilizare este suspendată în Statele Unite, va fi utilizat din nou.

Se așteaptă ca o decizie să fie făcută publică până vineri, informează AFP.

"Nu cred că pauza va continua după ziua de vineri. Cel mai probabil, vom avea o decizie", a declarat Fauci pentru ABC.

El s-a referit la grupul de experţi care urmează să se reunească pentru a evalua posibilele legături dintre administrarea serului şi formarea unor cheaguri de sânge grave.

ADVERTISING

"Cred că (vaccinarea) se va relua, poate cu restricţii. Nu sunt sigur care vor fi acestea, dacă vor fi legate de vârstă sau sex sau dacă (vaccinul) va fi doar însoţit de un avertisment", a adăugat el.

Context

Statele Unite au suspendat, marţi, utilizarea vaccinului dezvoltat de laboratorul american Johnson & Johnson, pentru a investiga cazul a şase femei vaccinate care au dezvoltat cazuri severe de cheaguri de sânge în asociere cu niveluri scăzute de trombocite.

Membrii grupului de experţi, care s-au întâlnit miercuri prima oară, la cererea Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), au anunţat că au nevoie de mai mult timp pentru a decide asupra unei posibile restricţionări a utilizării acestui vaccin.

ADVERTISING

Deşi a precizat că nu doreşte să anticipeze deciziile acestui grup, Anthony Fauci a reamintit că astfel de cazuri grave de cheaguri de sânge sunt, în opinia sa, "extraordinar de rare" şi că pauza decisă este folosită pentru "a examina situaţia şi a ne asigura că dispunem de toate informaţiile posibile".

Vezi și Patru cazuri serioase de cheaguri de sânge după vaccinul Johnson&Johnson. EMA analizează situația și un nou efect secundar rar al AstraZeneca

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇