EMA anunţă marţi concluziile raportului său privind vaccinul Johnson & Johnson

EMA anunţă marţi concluziile raportului său privind vaccinul Johnson & Johnson

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că va susţine marţi, 20 aprilie, o conferinţă de presă pentru a prezenta concluziile raportului său cu privire la cazurile de tromboză înregistrate în SUA, asociate cu administrarea vaccinului dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson.

În prezent, poziţia EMA este aceea că beneficiile administrării vaccinului sunt mai mari decât riscul apariţiei unor efecte secundare, notează Reuters.

EMA a anunţat, săptămăna trecută, că investighează cazurile rare de cheaguri de sânge în venele cerebrale apărute în urma inoculării cu acest ser. Au fost raportate până acum şase astfel de cazuri, majoritatea dintre ele fiind înregistrate în SUA. În toate cazurile a fost vorba de femei cu vârste mai mici de 50 de ani.

ADVERTISING

SUA au decis să suspende administrarea vaccinului Johnson & Johnson, Belgia a amânat administrarea acestui vaccin, iar Comisia Europeană a decis să nu prelungească contractele pentru vaccinuri antiCovid cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson (J&J).

C.S.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇