Comisia Europeană nu va prelungi contractele pentru vaccinuri cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson (Surse)

Comisia Europeană nu va prelungi contractele pentru vaccinuri cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson (Surse)

Comisia Europeană a decis să nu prelungească contractele pentru vaccinuri antiCovid cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson (J&J).

Informația este transmisă de cotidianul italian La Stampa care citează o sursă din Ministerul Sănătății din Italia, informează Reuters.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor țări (din UE – n.red.), a decis că înțelegerile cu companiile care produc vaccinuri (cu vector viral) care sunt valabile pentru anul acesta să nu fie reînnoite atunci când expiră”, a transmis ziarul.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că CE dorește să se concentreze asupra vaccinurilor care folosesc tehnologia ARN mesager, cum ar fi Pfizer și Moderna.

Amintim că ambele vaccinuri sunt puse sub lupă după descoperirea mai multor cazuri de tromboze la persoane vaccinare cu aceste seruri. Înițial au fost probleme cu AstraZeneca, iar apoi SUA au anunțat că suspendă vaccinarea cu Johnson & Johnson.

În România au ajuns, miercuri, primele doze de vaccin Johnson & Johnson, la o zi după ce compania anunțase că amână livrarea în UE.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇