Belgia amână vaccinarea cu Johnson & Johnson

Belgia amână vaccinarea cu Johnson & Johnson

Belgia a decis să amâne administrarea vaccinului Johnson & Johnson, care trebuia să înceapă vineri, potrivit unui comunicat al autorităţilor din domeniul sănătăţii.

Guvernul belgian doreşte să aştepte avizul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), care urmează să se pronunţe săptămâna viitoare asupra acestui vaccin, transmite AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Belgia a primit, luni, o primă tranşă de 36.000 de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

"Ca urmare a aprovizionării limitate din aprilie, această decizie (amânarea) nu va avea un impact semnificativ pe termen scurt asupra strategiei de vaccinare din ţara noastră", a precizat comunicatul de presă al Conferinţei interministeriale privind sănătatea publică.

Utilizarea vaccinului Johnson & Johnson a fost suspendată în Statele Unite şi Africa de Sud ca urmare a apariţiei neobişnuite a unor cheaguri de sânge.

La rândul său, Franţa a anunţat miercuri că vaccinul va fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, aşa cum este deja cazul pentru vaccinul AstraZeneca.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!