SUA au prelungit pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson, cu cel puţin o săptămână

SUA au prelungit pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson, cu cel puţin o săptămână

Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o săptămână în Statele Unite.

Decizia a fost luată după ce un grup de experţi care s-a reunit miercuri a susţinut că are nevoie de mai mult timp pentru a evalua posibilele legături dintre administrarea acestui vaccin antiCovid şi formarea unor cheaguri de sânge grave, transmite AFP.

Experții s-au reunit după ce au fost descoperite şase cazuri de femei care au dezvoltat cazuri grave de cheaguri de sânge şi un nivel scăzut de trombocite după injectarea acestui vaccin. Una dintre acestea, în vârstă de 45 de ani, a decedat.

ADVERTISING

Vaccinul Johnson & Johnson a fost deja administrat la 7.5 milioane de persoane în SUA.

Experţii ar fi putut decide să restricţioneze vaccinul la anumite categorii ale populaţiei. Dar majoritatea a considerat că trebuie să studieze mai multe date înaintea luării unei decizii.

Nu a fost stabilită data următoarei şedinţe a grupului de experţi, dar se aşteaptă ca aceasta să aibă loc într-un interval de şapte până la zece zile.

Conform prezentărilor din cadrul reuniunii grupului, primele şase cazuri identificate au fost toate la femei albe, fără antecedente de cheaguri de sânge, una dintre acestea urmând un tratament contraceptiv oral pe bază de estrogen / progesteron.

ADVERTISING

Deşi nu s-a demonstrat o legătură cu vaccinarea, oamenii de ştiinţă o consideră "cauza probabilă" a fenomenului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇