Johnson & Johnson a cerut concurenților să-și evalueze și ei riscurile de coagulare. Ce răspuns au dat Pfizer și Moderna

Johnson & Johnson a cerut concurenților să-și evalueze și ei riscurile de coagulare. Ce răspuns au dat Pfizer și Moderna

Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-covid să i se alăture în eforturile ce vizează studierea riscurilor de cheaguri sanguine asociate utilizării acestor seruri, au declarat surse citate vineri de cotidianul The Wall Street Journal.

AstraZeneca, afectată la rândul ei de mai multe săptămâni din cauza îngrijorărilor similare legate de riscurile de coagulare, a acceptat invitaţia, în timp ce companiile americane Pfizer şi Moderna au refuzat-o, relatează Reuters.

Acestea din urmă au spus că nu consideră necesar să dubleze eforturile depuse de agenţiile federale americane care analizează deja cazurile de cheaguri sanguine şi investighează cauzele lor, potrivit articolului publicat în The Wall Street Journal.

ADVERTISING

Mai mult, reprezentanţii celor două companii americane susțin că astfel de efecte adverse specifice nu au fost raportate în rândul persoanelor care au fost imunizate cu vaccinurile Pfizer şi Moderna.

CONTEXT

Autorităţile federale americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi sistarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson cel puţin pentru câteva zile, după ce şase femei cu vârste mai mici de 50 de ani au dezvoltat o formă rară de cheaguri sangvine după ce au fost inoculate cu acest ser.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că examinează patru cazuri de forme rare de cheaguri sanguine raportate la persoane din Statele Unite inoculate cu vaccinul Johnson & Johnson.

După acel anunţ, afirmă jurnaliştii de la WSJ, compania Johnson & Johnson a început să îi contacteze pe ceilalţi producători de vaccinuri anti-COVID-19.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING






În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇