Corul bocitoarelor USR-PLUS: Toată țara înseamnă doar Vlad Voiculescu

Corul bocitoarelor USR-PLUS: Toată țara înseamnă doar Vlad Voiculescu

Ieri tagma dură a USR-PLUS a sufocat spațiul public cu declarații de susținere necondiționată a ex-ministrului Vlad Voiculescu. Dacă n-ai fi știut despre ce a fost vorba, ai fi putut crede că asistăm la o execuție în piața publică a unui inocent.

O mică trecere în revistă nu strică, pentru a releva nu atât penibilul fracturat al acestor declarații, cât efortul de a aduna sub preș gunoiul voiculescian prezentându-l pe demis ca pe o victimă, iar pe Cîțu ca pe un călău.

Tușele acestea groase sunt un exemplu de politicianism rău înțeles și cred că asemenea discursuri vor duce la căderea în sondaje a partidului, cădere începută înainte de acest eveniment.

Dacian Cioloș: Modul în care a procedat premierul Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea coaliției de guvernare, este absolut inacceptabil.

Din câte știu, nu scrie nicăieri în programul coaliției că prim-ministrul Cîțu n-are voie să demită un ministru sau altul. Iar înainte de inacceptabilul sugerat de domnul Cioloș a existat inecceptabilul cuplului Voiculescu-Moldovan care s-a jucat cu criteriile pandemice de parcă nu exista Guvern, prim-ministru, liberali, ci numai ei doi sub clar de lună useristă.

ADVERTISING

Alin Apostol, deputat USR: Premierul Romaniei a cedat presiunii Mafiei din sănătate și l-a demis pe ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu. Dacă domnul Citu nu poate să facă față presiunii venite din partea Mafiei și a portavocilor ei, cred că este timpul ca domnul Cîțu să-și înainteze demisia.

Zicerea asta seamănă cu zicerile naționaliștilor de profesie pripășiți prin AUR care în orice problemă atacă un dușman neidentificabil. În plus, useristul nu ne zice care au fost mărețele realizări ale lui Vlad Voiculescu în lupta cu Mafia. Neatingerea obiectivului de 1.600 de paturi la ATI cerut de premier? Mafioată cerință, mon cher!

Eu cred că useriştii au acum ocazia să numească un alt ministru la Sănătate care să lupte cu mafia mai bine decât a făcut-o Vlad Voiculescu, dar, orbiți de ideologia lor dură, vor rata această ocazie.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: nimeni nu poate să repare, în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate.

Nimeni nu i-a cerut lui Vlad Voiculescu să rezolve problemele nerezolvate din Sănătate în trei luni. I s-a cerut să muncească în echipă şi să gestioneze cum trebuie pandemia, atâta tot. Să respecte ordinea din Guvern și să găsească soluții pentru bolnavii de covid, ziua, ca oamenii decenți.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politicâ este reputația unui om integru și de încredere.

Decât un om de integru și de încredere care se împiedică în gestionarea pandemiei, mai bine unul de încredere, integru și bun profesionist. Și, ca de obicei, nimic despre insubordonare și neobrăzare politică, nimic despre luatul pe arătură de unul singur.

Tema este clară: Vlad Voiculescu este pur ca un ghiocel, nu a greșit cu nimic, după mafia din sănătate și vechea politică presa este indicată ca fiind dușmanul de clasă al USR.

Ramona Strugariu, europarlamentar PLUS: L-ați demis pentru concursurile la CAS sau pentru contractele și documentele pe care voia să le transparentizeze, domnule premier? L-ați demis pentru că a publicat date de interes public sau pentru că şi-a adus oameni precum Andreea Moldovan aproape?

Din nou nimic despre modul dezastruos de gestionare a pandemiei pentru care a fost adusă în minister doamna Moldovan. Din nou nimic despre faptul că la Sănătate va veni un ministru tot de la USR. Dacă citeam o frază de genul: Vlad Voiculescu a fost demis de aia și de aia, dar noi vom numi un om care va continua să lupte cu aia și cu aia, pentru că de aia am intrat la guvernare, da, creștea inima în mine de drag.

Ionuț Moșteanu, liderul deputatilor Aliantei USR PLUS: Acesta susține ca "orice varianta este pe masă" și că vor urma "discutii calme și asezate" după ce vor avea toate detaliile referitoare la deciziile premierului. În plus, Ionuț Moșteanu a declarat că nu i se pare justificată decizia premierului și că urmează să hotărască dacă USR-PLUS va rămâne în coaliția de guvernare. "Este un act de agresiune în coaliție din partea premierului", a declarat Moșteanu.

O declarație mai ,,așezată”, dar care și ea la coadă se lasă contaminată de ideologia useristă. Avalanșa a fost declanșată de acțiunea intempestivă a Andreei Moldovan, cea cu publicatul criteriilor pandemice după mintea ei, nu după nevoia tuturor. Făcând acest lucru, doamna l-a pus pe Florin Cîțu cu spatele la zid și l-a obligat la atare decizie.

Partidul a perceput demiterea lui Vlad Voiculescu ca pe o ofensă adusă existenței sale. Tribul USR a plecat la luptă împreună și împreună vrea să guverneze sau să plece acasă.

Oamenii aceștia nu înțeleg că duritatea poziției lor poate arunca în aer motivele și principiile pentru care alegătorii i-au trimis acolo, în Parlament și la guvernare. Oamenii nu i-au votat ca să se bâlbâie Voiculescu, ci ca să îndrepte lucrurile strâmbate de guvernarea Dragnea. Ce a îndreptat Voiculescu din guvernarea Dragnea? Nimic.

Vlad Voiculescu n-a înțeles că războiul său nu este cu Cîțu, ci cu pandemia și cu nenorocirile PSD. Iar isteria purtătorilor de vorbe ce pot fi catalogate ca minciuni prin omisiune lasă partidul cu fundul gol în ochii opiniei publice. Poate de aici și mânia bocitoarelor, neprofesionalismul celor mai cei dintre ei a fost devoalat și pedepsit. Mai ales pedepsit.

N-avem nevoie de ofuscare, de răzbunare, de șantaj politic, nu acum este momentul unui răzbel civil în coaliție, pentru că alți oameni cred cu totul altceva.

Potrivit președintelui Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Radu Gănescu, o criza sanitară care s-a transformat într-o criză politică nu este deloc în beneficiul pacienților români, care au nevoie de soluții imediate.

Înainte să se lase duși de umori pseudo-existențiale la vale, vorbitorii USR ar fi trebuit să asculte și opiniile pacienților, dacă Vlad Voiculescu, din bula sa, nu a avut urechi să le audă.

Radu Gănescu: Chiar dacă s-a declarat în repetate rânduri că transparentizăm sistemul, lucrurile sunt pe dos. Este o lipsă de transparență totală și o lipsă de comunicare crasă. Modul în care se dau ordine noaptea, se schimbă indicatori noaptea, sunt lucruri care lasă de dorit.

Și ca să încheiem plimbatul printre vorbe care acoperă dar nu analizează, printre vorbe care vor doar să dezvinovățească nu să justifice, iată declarația lui Kelemen Hunor, liderul UDMR:

Coaliția trebuie să meargă mai departe, pentru că și-a asumat responsabilitatea pentru toată țara.

Corect spus, domnule Kelemen Hunor, pentru toată țara. Din păcate, pentru bocitoarele USR-PLUS toată țara înseamnă doar Vlad Voiculescu.

Citeşte şi alte informaţii despre scandalul din coaliţie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇