Surse SPOT: PNL nu face şedinţă extraordinară în coaliţie pentru necazul Voiculescu. Dan Barna ar fi vrut să fie interimar la Sănătate

Surse SPOT: PNL nu face şedinţă extraordinară în coaliţie pentru necazul Voiculescu. Dan Barna ar fi vrut să fie interimar la Sănătate

După demiterea lui Vlad Voiculescu care a provocat mare deranj în USR-PLUS, liberalii au stabilit strategia pentru zilele următoare, transmit surse din partid pentru SpotMedia.ro.

Astfel, am aflat că liderii PNL au de gând să ţină şedinţa coaliţiei abia luni, 19 aprilie, aşa cum făceau de obicei. Asta deşi liderul USR Dan Barna a cerut o reuniune cât mai curând, chiar azi dacă se poate.

Apoi, următoarea şedinţă de coaliţie va fi tot luni, pe 26 aprilie, susţin sursele noastre.

Practic, liberalii temporizează desfăşurarea evenimentelor, nu se precipită şi nu vor face şedinţe extraordinare pentru a discuta conflictul stârnit de demiterea lui Voiculescu.

ADVERTISING

În acest fel, le dau un termen de gândire colegilor de la USR-PLUS pentru a propune un nume nou la Ministerul Sănătăţii. Până atunci, interimatul e asigurat de Florin Cîţu, care şi-a delegat atribuţiile secretarului de stat Andrei Baciu.

Pe de altă parte, surse din USR-PLUS au declarat pentru SpotMedia.ro că ieri vicepremierul Dan Barna ar fi fost tentat să accepte interimatul la Ministerul Sănătăţii (după expulzarea lui Vlad Voiculescu), însă cel care nu a vrut să audă de aşa ceva a fost Dacian Cioloş (liderul PLUS). De altfel, Voiculescu era singurul ministru susţinut de PLUS, pe când cei rămaşi în Guvern sunt oamenii USR, condus de Dan Barna.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cert este că azi miniştrii USR au fost la şedinţa de guvern condusă de Florin Cîţu, pentru că "erau decizii foarte importante" de luat.

Deși liderii USR-PLUS au anunțat public, în repetate rânduri, că situația e inacceptabilă și nu-l mai susțin pe Cîțu în fruntea Executivului, vorbindu-se chiar de ieșirea de la guvernare, premierul a susținut că nu există certuri și totul merge bine și în interesul românilor.

”În ședința de guvern de astăzi le-am mulțumit miniștrilor că au înțeles că e mai important să vină să rezolve problemele românilor. Au făcut un pas important în a debloca situația și le mulțumesc”, a spus Cîțu, referindu-se la faptul că ședința programată miercuri a fost amânată pentru că miniștrii USR-PLUS au refuzat să participe.

ADVERTISING

Despre faptul că Dan Barna ceruse ca o ședință a coaliției să aibă loc de urgență, cel târziu azi, premierul a precizat că nu se va avea loc o astfel de întâlnire.

”Președinții atât ai UDMR, cât și ai PNL au explicat că ședințele coaliției sunt lunea, rămân lunea (…) Eu văd că coaliția funcționează. Toți membrii Guvernului au aprobat acte normative importante pentru toți românii”, a mai spus Cîțu.

Pe de altă parte, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis azi un avertisment către USR-PLUS, susținând că nu există niciun motiv pentru schimbarea premierului.

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS, care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS.

Citește mai multe despre scandalul iscat în coaliția de guvernare de decizia lui Florin Cîțu de a-i demite pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇