Știi care e distanța sigură pentru a nu te infecta cu Covid de la cei din jur? Imaginează-ți că toți ar mirosi a usturoi, dar tu nu simți. Aceasta este unitatea de măsură!

Știi care e distanța sigură pentru a nu te infecta cu Covid de la cei din jur? Imaginează-ți că toți ar mirosi a usturoi, dar tu nu simți. Aceasta este unitatea de măsură!
distanta covid

Chiar dacă sună ilar, distanța de la care nu l-ai simți pe interlocutorul tău că a mâncat usturoi e cea sigură dacă nu vrei să te infectezi cu Covid.

Teoria îi aparține unui medic britanic, autor al unui studiu publicat de prestigiosul British Medical Journal (BMJ).

Dr. Julian Tang, virusolog, e de părere că a păstra distanța sigură e chiar mai important decât a te spăla pe mâini. Iar distanța ”sigură” în viziunea lui e cea de un metru față de toți cei din jurul nostru, relatează The Guardian.

În engleză, “garlic-breath distance” nu face neapărat referire la mirosul de usturoi. Dar dacă poți simți ce a mâncat la prânz interlocutorul tău, atunci e clar că poţi să și inhalezi aer expirat de el – și cu acesta posibil virusuri. Prin urmare, distanța dintre tine și el e prea mică.

ADVERTISING

Citește și 1 din 3 români are dubii că există coronavirusul, iar 1 din 10 spune că e inventat

Expertul insistă și asupra importanței ventilării aerului din încăperi, subiect trecut cu vederea ușor de către mulți, din punctul său de vedere. Iar subiectul devine unul arzător pe măsură ce puburile, barurile și restaurantele se pregătesc să-și primească clienții.

Bazându-se pe un studiu realizat de University of Leicester, University of Hong Kong, Edinburgh Napier University și Virginia Tech, acesta amintește faptul că virusurile pot rămâne într-o încăpere și câteva ore, dacă aceasta nu este aerisită sau nu are sistem de ventilație.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Oamenii au un risc mult mai mare de a se infecta într-o cameră cu ferestre care nu pot fi deschise sau care nu are sistem de ventilație”, explică el.

Vezi și „Rapel” - cel mai căutat cuvânt pe dexonline


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇