„Rapel” - cel mai căutat cuvânt pe dexonline

Cuvântul „rapel” este cel mai căutat cuvânt în dexonline din această lună. Practic, de la începutul lunii februarie a fost căutat de minim 890 de ori pe zi.

Interesul asupra cuvântului „rapel” a crescut semnificativ în ultima perioadă și asta o demonstrează statisticile căutării termenului pe internet.

Dacă cei mai mulţi folosesc cuvântul „rapel” pentru a defini a doua doză a unui vaccin, el are şi ale înţelesuri.

„După ce ne căţărăm trebuie să ne dăm şi jos, acolo de unde am pornit, rapel vine din franceză şi exact asta înseamnă, să te întorci de acolo de unde ai pornit”, spune Nicolae Badea- instructor la Vertical Spirit.

ADVERTISING

Doctorul Valeria Herdea a explicat și ce înseamnă cuvântul „rapel” din punct de vedere medical.

„A două doză pe care o vom face şi care se numeşte doză de rapel, doză de amintire, doză de reintărire, este o doză care pune în funcţiune ceea ce noi numim memorie imună.

Practic, rapelul întăreşte memoria imună a organismului, de aceea şi la bebeluşi facem în primul an de viaţă mai multe doze de vaccin în aşa fel încât organismul acestuia să preia informaţia, să producă anticorpi împotriva unei anumite boli”, a spus dr. Valeria Herdea.

ADVERTISING

Rapelul pentru vaccinul antiCovid se poate face până la 42 de zile de la prima doză. Precizările vin după alte probleme sesizate la programare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇