Rapelul pentru vaccinul antiCovid se poate face până la 42 de zile de la prima doză. Precizările vin după alte probleme sesizate la programare

Rapelul pentru vaccinul antiCovid se poate face până la 42 de zile de la prima doză. Precizările vin după alte probleme sesizate la programare

Cititorii au semnalat SpotMedia.ro faptul că nu au putut să se programeze la rapel fix la 21 de zile de la prima doză de vaccin pentru că nu erau locuri disponibile.

Autoritățile au transmis că nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoana, pentru că doza de rapel este asigurata pentru toate persoanele care au primit prima doza.

„Având in vedere ritmul vaccinărilor și scăderea numarului de doze livrate de furnizor la data de 18 ianuarie cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment există o diferență între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente in stoc.

ADVERTISING

Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din transele alocate săptămânal pentru Romania, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completa de vaccinare pentru fiecare persoana", au menționat autoritățile într-un răspuns la întrebarea SpotMedia.ro.

De asemenea, conform precizărilor din prospectul Pfizer și ale OMS, efectuarea rapelului poate fi realizată in intervalul 21-28 de zile, existând posibilitatea chiar de a extinde conform studiilor pana la 42 de zile, fără afectarea eficacitatii.

ADVERTISING

Află totul despre campania de vaccinare din România

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇