Prahova are încă 25 de centre de vaccinare, dar stau închise din lipsă de personal medical

Prahova are încă 25 de centre de vaccinare, dar stau închise din lipsă de personal medical

Autoritățile din Prahova caută urgent personal medical pentru campania de imunizare și anunță că aproximativ 25 de centre de vaccinare din județ nu pot fi deschise din cauza lipsei personalului.

Potrivit Prefecturii Prahova, se caută personal medical de specialitate, care să asigure buna desfășurare a procesului de vaccinare anti Covid-19.

„Implicarea în campania de vaccinare poate suplimenta veniturile persoanelor calificate să desfășoare activități medicale cu sume considerabile. Un medic poate câștiga în campania de vaccinare anti Covid-19 circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

‼• aproximativ 25 de centre de vaccinare, din Prahova, nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical‼• în 20...

Posted by Prefectura Prahova on Tuesday, March 9, 2021

Conform acestora, în baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităților în care vor funcționa centrele de vaccinare vor plăti 90 lei / oră pentru medici, 45 lei /oră pentru asistenți și 20 lei /oră pentru registratori.

ADVERTISING

„Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul județului Prahova, motiv pentru care implicarea tuturor este foarte importantă pentru a putea deschide noi centre de vaccinare. Este motivul pentru care facem apel public către toți medicii în a se alătura campaniei de vaccinare și în lupta anti Covid-19”, a transmis Prefectura Prahova.

Potrivit acesteia, aproximativ 25 de centre de vaccinare din Prahova nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical, iar în 20 de localități imunizarea populației ar putea fi întârziată.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇