Încep programările pentru vaccinarea celor din etapa a treia în localitățile cu multe cazuri de Covid

Încep programările pentru vaccinarea celor din etapa a treia în localitățile cu multe cazuri de Covid

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunțat marți că începe programarea în etapa a III-a pentru județele care au municipii cu rată mare de incidență.

Este vorba de localităţile unde rata de infectare este mai mare de 4,5 la mia de locuitori.

”Vorbim de județul Alba, cu minicipiul Alba Iulia, județul Timiș, cu minicipiul Timișoara, județul Brașov cu municipiul Brașov si localitatea Sântepetru, județul Maramureș, cu localitatea Baia Mare, județul Sălaj cu municipiul Zalău, județul Hunedoara cu municipiul Petroșani, județul Cluj cu minicipiul Cluj-Napoca și județul Giurgiu cu municipiul Giurgiu.

ADVERTISING

În aceste localități menționate va fi posibilă programarea persoanelor inclusiv din etapa a III-a, direct în platforma de programare, conform criteriillor de care fiecare persoană aparține.

Conform hotărârii de guvern care prevede criteriile de eligibilitate în etapa a III-a există o serie de subprioritizări și fiecare persoană care se programează va stabili criteriul și apartenența la acel tip de categorie populațională”, a spus Gheorghiță.

Cîţu cere o modificare în strategia de vaccinare: Persoanele din etapa 3 să se poată vaccina unde sunt doze şi etapa 2 refuză

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, medicul a precizat că în aceste localități vor fi deschise centre noi de vaccinare cu serul AstraZeneca.

Aproape 60.000 de persoane peste 55 de ani s-au programat la vaccinare cu AstraZeneca, în nici 24 de ore

Valeriu Gheorghiță a explicat că s-a luat această decizie pentru a evita intrarea în carantină a acestor localități.

”De ce am ales această rată de incidență de 4,5? În primul rând, peste o rată de incidență de 3 la o mie de locuitori, localitatea respectivă e în scenariul roșu și se impun anumite restricții.

ADVERTISING

La o rată mai mare de 6 localitatea intră în carantină, iar noi ne dorim ca de la o rată de 4,5 să intervenim, din punct de vedere medical, prin accelerarea campaniei de vaccinare, pentru a evita carantinarea acestor localități”, a subliniat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

DSP Arad propune Ministerului Sănătăţii o testare în masă a lucrătorilor din zonele industriale

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇