Cîţu cere o modificare în strategia de vaccinare: Persoanele din etapa 3 să se poată vaccina unde sunt doze şi etapa 2 refuză

Cîţu cere o modificare în strategia de vaccinare: Persoanele din etapa 3 să se poată vaccina unde sunt doze şi etapa 2 refuză

Premierul Florin Cițu a cerut ca în centrele în care sunt locuri pentru vaccinare să li se permită imunizarea celor din etapa a treia, dacă personele din etapa a doua refuză.

“În această lună vom începe şi etapa a treia de vaccinare. Am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că iniţial aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem, dar este important să continuăm această campaniei de vaccinare.

ADVERTISING

Am cerut şi colonelului Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi dacă se poate să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare etapa a treia", a spus premierul, luni dimineață.

Întrebat despre nemulțumirile președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Tișe, care s-a plâns de carantinarea Timișoarei, șeful Guvernului a spus că trebuie să existe mai multă comunicare la nivel de primărie și Consiliu Județean.

"M-am uitat pe platformă. Erau 20.000 de locuri libere în Timișoara. Nu se justifică cererea în plus. Ar trebui folosite cele care sunt acolo. Nu îmi explic cum s-a ajuns la această situație. Să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungi să fii carantinat. Ori comunicarea nu este bună", a spus premierul, după ce Alin Tișe a transmis că înaintea carantinării ar fi trebuit să fie luate alte măsuri suplimentare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cîțu a precizat că, cel mai probabil, s-a ajuns în această situație pentru că nu s-au respectat regulile, dar și pentru ca nu au existat sancțiuni pentru cei care nu le-au respectat.

"Am cerut ca în zonele cum sunt Timișoara, Iași, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea altor persoane. Dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei din etapa I și II nu vor, atunci să se permită celor din etapa III. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer de la toată lumea mai multă atenție”, a mai spus premierul.

ADVERTISING

Citeşte pe SpotMedia.ro și


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇