Cîțu: Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie. În ce stadiu e legea din Parlament, care nu are nicio legătură cu Covid

Cîțu: Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie. În ce stadiu e legea din Parlament, care nu are nicio legătură cu Covid

Premierul Florin Cițu a comentat, luni, manifestația de duminică din Capitală, unde aproximativ 1.000 de oameni s-au strâns pentru a protesta față de ideea vaccinării obligatorii, dar şi faţă de eventuala implementare a unui paşaport de vaccinare,

Premierul a dat asigurări că vaccinarea împotriva Covid nu va deveni obligatorie în România.

"Mesajul e clar. Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie. Nu există niciun proiect pe masa Guvernului despre vaccinarea obligatorie.

Foarte bun mesajul celor 1.000 de oameni, sunt de acord cu vaccinarea, dar nu să fie obligatorie. Mergem în direcția bună", a spus Florin Cițu.

ADVERTISING

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la protestul de dumincă din București. Ei s-au adunat începând cu ora 15:00, în Parcul Izvor, din faţa Palatului Parlamentului.

Unii dintre cei prezenți au adus în discuție un proiect de lege mai vechi privind vaccinarea obligatorie, dar acesta se referea la copii. Alexandru Rafila (PSD) a explicat, duminică, în ce stadiu se află acesta, precizând că nu are nicio legatură cu vaccinarea antiCovid.

„Există proiectul, nu ştiu ultima lui formă, dar, în orice caz, e depăşită de mult discuţia despre obligativitatea vaccinării. Înţeleg că lumea face referire la vaccinarea obligatorie a adulţilor, nici vorbă de aşa ceva. Iar la copii era o chestiune de necesitate a informării părinţilor referitor la vaccinare", a spus Rafila, la Antena3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest proiect a trecut de Senat şi se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, conform lui Rafila.

Citeşte pe SpotMedia.ro și: 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇