Aproape 60.000 de persoane peste 55 de ani s-au programat la vaccinare cu AstraZeneca, în nici 24 de ore

Aproape 60.000 de persoane peste 55 de ani s-au programat la vaccinare cu AstraZeneca, în nici 24 de ore

Peste 59.500 de persoane în vârstă de peste 55 de ani s-au programat la vaccinare cu serul dezvoltat de AstraZeneca/Oxford, după ce România a ridicat luni restricția de vârstă privind acest ser.

Aproape 34.000 dintre persoanele programate au peste 65 de ani.

Se pot face programări pe platformă pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, după ce a fost eliminată restricţia de vârstă. Cine e eligibil

”59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani programate la vaccinare cu AstraZeneca

Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani”, a anunțat Comitetul Național de Vaccinare pe Facebook.

59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani programate la vaccinare cu AstraZenecaDin momentul ridicării restricției...

Posted by RO Vaccinare on Tuesday, March 9, 2021

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, luni, că a fost eliminată restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca în ţara noastră.

ADVERTISING

Astfel, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul CNCAV, ale Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇