Medicul Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca tulpina britanică să devină dominantă în România

Medicul Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca tulpina britanică să devină dominantă în România

Autoritățile se așteaptă ca tulpina britanică a coronavirusului să devină dominantă în România, atrage atenția Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit acestuia, datele arată că eficacitatea vaccinurilor este ușor diminuată față de tulpina sălbatică și chiar față de tulpina britanică.

Medicul Valeriu Gheorghiță face astfel un apel ca românii să se programeze la vaccinare, pentru a fi protejați de formele critice ale bolii.

ADVERTISING

„Ne așteptăm ca tulpina britanică să devină dominantă în România. Datele disponibile la acest moment ne arată că eficacitatea acestor vaccinuri este ușor diminuată față de tulpina salbatică și chiar față de tulpina britanică.

ADVERTISING

Singurul meu mesaj este să ne programăm cât mai mulți la vaccinare și să accelerăm campania. Chiar dacă eficacitatea nu este cea care reiese din studiile efectuate, ne protejează de formele critice. Niciun vaccin nu este 100% eficace”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇