Tulpina britanică a coronavirusului este ”semnificativ mai periculoasă”, arată un studiu danez

Tulpina britanică a coronavirusului este ”semnificativ mai periculoasă”, arată un studiu danez

Un studiu danez sugerează că persoanele infectate cu varianta britanică a coronaviruslui B117 ar avea un risc de 60% mai mare de a fi internate, a spus ministrul danez al Sănătăţii Magnus Heunicke.

O campanie la scară largă de secvenţiere a virusului a permis Danemarcei, cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, să studieze dezvoltarea noii variante mai îndeaproape decât orice altă ţară, potrivit The Guardian. 

Camilla Holten Møller, de la Institutul Statens Serum de combatere şi prevenţie a bolilor infecţioase, care studiază pandemia, a spus luna trecută: "Dacă ne uităm la modelele noastre, este calmul de dinaintea furtunii". 

ADVERTISING

Sunt temeri că B.1.1.7 ar putea deveni varianta dominantă în ţară. Holten Møller a estimat că varianta se răspândeşte de 1,55 ori mai rapid decât variantele anterioare. 

Premierul britanic Boris Johnson a spus în ianuarie: "Pe lângă faptul că se răspândeşte mai repede, noua tulpină - identificată în Londra şi în sud-est - ar putea fi identificată cu un grad mai ridicat al mortalităţii". 

ADVERTISING

Primele date au sugerat că varianta se răspândeşte între 30% şi 70% mai repede decât altele şi au existat iniţial indicii că este cu aproximativ 30% mai mortală.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇