Postul intermitent ar putea inversa diabetul de tip 2

Postul intermitent ar putea inversa diabetul de tip 2

Postul intermitent, din ce în ce mai popular în ultimii ani, ar putea inversa diabetul, arată un studiu recent.

Cercetarea realizată în China a arătat că un astfel de regim alimentar poate avea drept efect o glicemie medie de mai puțin de 6,5% (remisiune completă) timp de un an și întreruperea medicamentelor.

”Diabetul de tip 2 nu este neapărat o boală permanentă, pe tot parcursul vieții. Remisiunea diabetului este posibilă dacă pacienții pierd în greutate prin schimbarea dietei și a obiceiurilor de exerciții fizice”, a explicat dr. Dongbo Liu, de la Universitatea Agricolă Hunan din Changsha, China.

ADVERTISING

„Cercetarea noastră arată că postul intermitent poate duce la remisiunea diabetului la persoanele cu diabet de tip 2, iar aceste constatări ar putea avea un impact major asupra celor peste 537 de milioane de adulți din întreaga lume care suferă de această boală”, a mai spus acesta, conform Medical Xpress.

În cadrul studiului, 36 de persoane cu diabet au fost trecute pe post intermitent timp de trei luni. La finele experimentului, oamenii de știință au descoperit că aproape 90% dintre subiecți, inclusiv cei care au luat agenți de scădere a zahărului din sânge și insulină, și-au redus aportul de medicamente pentru diabet.

ADVERTISING

55% dintre acești oameni au experimentat remisiunea diabetului, și-au întrerupt medicamentele pentru diabet, toate acestea timp de cel puțin un an, se arată într-un raport publicat de Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Postul intermitent, care permite mâncatul doar într-o anumită fereastră de timp, a devenit popular în ultimii ani ca metodă eficientă de slăbit, pentru că accelerează arderea grăsimilor. Studii recente au arătat că o astfel de ”dietă” poate reduce și riscul bolilor de inimă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇