Risc crescut al unei boli autoimune grave pentru diabeticii aflați sub tratament. Femeile sunt cele mai predispuse

Risc crescut al unei boli autoimune grave pentru diabeticii aflați sub tratament. Femeile sunt cele mai predispuse

Oamenii de știință americani au descoperit că un anumit segment de bolnavi de diabet aflați sub tratament riscă să primească și diagnosticul de scleroză multiplă.

De vină ar fi chiar tratamentul pe care aceștia îl primesc, scrie Science Daily, care citează un raport publicat de oamenii de știință de la Universitatea de Științele Sănătății din Arizona, cei care au realizat studiul.

Concret, pacienții de peste 45 de ani cărora li se administrează medicamente menite să scadă nivelul glicemiei din sânge, pentru diabetul de tip 2, au cel mai mare risc de scleroză multiplă, mai cu seamă femeile.

ADVERTISING

În mod interesant, pacienții cu vârsta de până la 45 de ani nu prezintă acest risc, nici bărbații și nici femeile, în cazul lor medicamentele administrate părând chiar să aibă un efect protector când vine vorba despre scleroză multiplă.

”Descoperirile noastre întăresc necesitatea unei abordări de medicină de precizie pentru prevenirea sclerozei multiple la aceste populații vulnerabile”, a declarat autorul studiului, Kathleen Rodgers, director asociat al neuroștiinței translaționale la Centrul pentru Inovare în Știința Creierului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇