OMS: Cazurile Omicron se dublează în decurs de maxim 3 zile. Varianta a fost detectată în 89 de țări

OMS: Cazurile Omicron se dublează în decurs de maxim 3 zile. Varianta a fost detectată în 89 de țări

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta în ţări cu transmitere comunitară, cu o dublare a numărului de cazuri în 1,5-3 zile, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Omicron, care a fost desemnată ca variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, a pătruns deja în 89 de ţări din toate cele şase regiuni OMS până la 16 decembrie, a afirmat OMS. 

Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu un nivel ridicat de imunitate a populaţiei, dar nu este clar dacă acest lucru se datorează capacităţii virusului de a se sustrage imunităţii, transmisibilităţii sale crescute inerente sau unei combinaţii a ambelor, arată OMS citată de The Guardian.

ADVERTISING

În cea mai recentă actualizare din punct de vedere tehnic privind pandemia de coronavirus, agenţia de sănătate a ONU a declarat că datele privind severitatea clinică a Omicron rămân limitate.

„Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care severitatea este afectată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă”, a spus OMS.

Pe de altă parte, riscul de reinfectare cu varianta Omicron este de peste 5 ori mai mare faţă de variantele precedente, iar aceasta nu a arătat niciun semn că este mai blândă decât Delta, a arătat un studiu britanic. Datele analizate de Imperial College s-au bazat pe 333.000 de cazuri din UK, cu ambele variante.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇