Se înmulțesc cazurile Omicron în România. Am ajuns la 13, deşi se fac foarte puţine secvenţieri

Se înmulțesc cazurile Omicron în România. Am ajuns la 13, deşi se fac foarte puţine secvenţieri

Încă două cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate vineri în România, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre o femeie de 45 de ani, din judeţul Constanţa, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă, se află în izolare, iar starea ei de sănătate este una bună.

Cea de a doua persoană este un bărbat de 29 de ani din judeţul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Şi această persoană se află în izolare, cu stare de sănătate bună, nevaccinată, precizează MS.

ADVERTISING

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 13 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Medicul Octavian Jurma a avertizat că varianta Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului.

Acesta a scris, joi seară, într-o postare pe Facebook, că săptămâna trecută în România s-au făcut doar 95 de secvenţieri, cu 40% mai puţin decât în săptămâna precedentă.

”Cu toate acestea, numărul de cazuri Omicron a crescut de la 2 (pondere de 1.23%) la 8 (pondere de 6.32). Avem prima confirmare directă că şi în România rata de dublare a cazurilor Omicron este de 3.5 zile (…)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aşadar, chiar dacă am creşte de 10 ori numărul de secvenţieri, Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 şi debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam.

Nu exista nimic care sa oprească acest debut în România. Măsurile care ar trebui luate sunt inacceptabile social si politic, deci nu ne putem baza pe autorităţi”, mai afirmă medicul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇