Nicușor Dan: În București vor fi 300-350 de puncte de vaccinare. Se închide spitalul modul din Pipera

Nicușor Dan: În București vor fi 300-350 de puncte de vaccinare. Se închide spitalul modul din Pipera

Primarul general Nicușor Dan a explicat, joi, că la nivelul Capitalei vor exista în jur de 300-350 de puncte de vaccinare.

La conferința realizată la 75 de zile de la preluarea mandatului, edilul a precizat câteva aspecte din domeniul sănătății.

„Avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP. Avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la Serviciul de Ambulanţă. Pentru programul de vaccinare suntem la dispoziția DSP-ului și prefectului. Și deja la solicitarea lor suntem gata să detaşăm 140 de persoane. Dacă e nevoie de mai mulți, vom face toate eforturile.

ADVERTISING

Am avut 5 spitale care au participat la faza 1, care s-a încheiat. Dintre acestea, 3 au rămas în faza a 2-a și pentru că trebuie să predam Arena Națională UEFA, nu am putut să continuăm acolo, și o să schimbăm destinaţia parţială a Circului Metropolitan şi acolo va fi din partea Primăriei o locaţie de vaccinare.

În total, cele trei spitale și Circul metropolitan or să aibă 30 de puncte de vaccinare”, a spus edilul.

Se închide spitalul modul din Pipera

El a precizat că va fi închis spitalul modular de la Pipera.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu se mai justifică. Din fericire, numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri acolo a scăzut și nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem. Evident. În situaţia nefericită în care numărul de persoane va creşte, sper să nu ajungem acolo, va funcționa iar”, a explicat Nicuşor Dan.

Vineri începe a doua etapă de vaccinare: Când, unde și cum te poți programa. Procedura de la centrele de vaccinare

Câte centre de vaccinare vor fi în Capitală

Nicușor Dan a precizat că operațiunea de vaccinare o gestionează statul, prin prefect şi DSP și că primăria oferă doar sprijin.

ADVERTISING

Vor fi 5 centre în 4 locaţii – spitalele Colţea, Colentina şi Obreja şi două centre la Circul Metropolitan cu un total de 30 de puncte de vaccinare.

El a punctat că, în total, prin acţiunea celor şapte primării de sector, vor fi undeva la 300 – 350 de puncte de vaccinare.

Conferinta de Presă a Primarului General - sursa: TVR

În direct de la Primăria Capitalei!Primarul General, Nicușor Dan, prezintă măsurile concrete luate de actuala administrație pentru deblocarea proiectelor vitale ale Capitalei.Sursa video TVR

Posted by Primăria Municipiului Bucureşti on Thursday, January 14, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇