Iohannis spune iar că de două săptămâni asistăm la o plafonare vizibilă a numărului de cazuri de Covid. Ne cere însă răbdare până să scadă şi numărul de morţi

Iohannis spune iar că de două săptămâni asistăm la o plafonare vizibilă a numărului de cazuri de Covid. Ne cere însă răbdare până să scadă şi numărul de morţi

Președintele Klaus Iohannis a spus, din nou, că de două săptămâni asistăm la o plafonare vizibilă a numărului de cazuri de Covid.

Potrivit acestuia, plafonarea se datorează măsurilor luate de Guvern în luna octombrie.

De două săptămâni asistăm la o plafonare vizibilă a numărului de infectari noi. Măsurile au efect, vedem că trebuie să avem rabdare. Această plafonare vine după măsurile luate în luna octombrie”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

Dar, spune el, 10 mii de cazuri noi este o cifră mare și de aceea a fost nevoie de noi restricții. Șeful statului a făcut apel la români să aibă rabdare, afirmând că noile măsuri își vor produce efectele în cel mult 3 săptămâni.

ADVERTISING

”Trebuie să spunem că plafonarea la 10 mii de cazuri e mult prea sus, avem un număr mult prea mare la Terapie Intensivă, un număr mult prea mare de decese. De aceea, am avut nevoie de un nou set de masuri.

Vă cer răbdare, va trebui să astept 2-3 saptămâni până când noul set de măsuri va produce efecte. Speram într-o reducere a mortalității. Vă cer tuturor să respectati noul set de măsuri, e nevoie de ele pentru sănătatea noastră, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cei aflați deja în spital”, a subliniat Klaus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și joi șeful statului a spus că, dacă în urmă cu 3-4 săptămâni numărul cazurilor creștea mult de la zi la zi, acum numărul infectărilor este constant.

”Acum 3-4 săptămâni numărul de cazuri creștea foarte mult, în fiecare zi, iar acum suntem în a treia săptămână în care numărul de cazuri maxim se situează în jurul a 10 mii. Avem deja trei zile cu mai puțin de 10 mii de cazuri”, a declarat Iohannis.

Însă, în timp ce șeful statului făcea joi declarații, autoritățile au anunțat un bilanț zilnic de 10.142 de cazuri noi de COVID-19, după procesarea a 35.762 de teste.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇