Comisia Europeană pune la bătaie 220 de milioane de euro pentru transferul între state al pacienților cu COVID. Ce condiții trebuie îndeplinite

Comisia Europeană pune la bătaie 220 de milioane de euro pentru transferul între state al pacienților cu COVID. Ce condiții trebuie îndeplinite

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat că Uniunea Europeană va mobiliza 220 de milioane de euro pentru finanţarea transferurilor de pacienţi cu COVID-19 dintr-o ţară în alta, pentru a susţine spitalele suprasolicitate din cele mai afectate state membre de al doilea val al pandemiei.

Pentru a facilita aceste transferuri, statele „trebuie să împărtăşească date exacte şi în timp real” la nivel european „pentru o mai bună coordonare”, a declarat şefa executivului european, în cadrul unei conferinţe de presă, după încheierea unei videoconferinţe despre coordonarea răspunsului UE la pandemia de COVID-19, cu participarea celor 27 de state membre.

ADVERTISING

"Răspândirea virusului va copleşi sistemele noastre de sănătate dacă nu acţionăm urgent", a avertizat Ursula von der Leyen, potrivit AFP.

Oficialul european a mai informat că UE va lucra pentru validarea rapidă, la nivelul Uniunii, a testelor rapide de antigen şi că CE este în discuţii cu patru companii pentru a asigura potenţiale vaccinuri, după ce a încheiat deja înţelegeri privind oferte de furnizare cu alte trei companii (AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson), potrivit Reuters.

ADVERTISING

Von der Leyen a menţionat discuţii cu Moderna, CureVac şi un parteneriat între Pfizer şi BionTech. Reuters a informat în septembrie că UE este în discuţii cu Novavax.

Totodată, preşedintele CE a dat asigurări că viitoarele vaccinuri vor fi disponibile pentru toate statele "în acelaşi timp şi în aceleaşi condiţii", în funcţie de numărul populaţiei.

ADVERTISING

Se intenţionează, de asemenea, punerea la punct a unui formular comun de localizare a pasagerilor până la sfârşitul anului.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇