Covid-19: Europa devine a doua regiune care depăşeşte pragul de 250.000 de decese

Covid-19: Europa devine a doua regiune care depăşeşte pragul de 250.000 de decese

Europa a devenit sâmbătă a două regiune, după America Latină, care a depăşit pragul de 250.000 de decese cauzate de Covid-19, conform calculelor Reuters.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, joi au fost raportate în total în Europa 200.000 de infectări zilnice, mai multe ţări din sudul continentului anunţând săptămâna aceasta cel mai mare număr de cazuri zilnice.

În Europa au fost înregistrate aproape 19 la sută din decesele cauzate de noul coronavirus la nivel global şi 22 la sută din cazurile totale.

ADVERTISING

În jur de două treimi dintre cele 250.000 de decese au fost înregistrate doar în Marea Britanie, Italia, Franţa, Rusia, Belgia şi Spania. La nivelul continentului au fost raportate până în prezent în jur de 8 milioane de cazuri de Covid-19.

Cel mai mare număr total de decese îl are Marea Britanie (45.000 de decese), în timp ce Rusia este ţara cu cel mai mare număr de decese zilnice (250 de decese).

La nivel global au fost înregistrate 42,1 milioane de cazuri de Covid-19 şi 1,1 milioane de decese.

Autorităţile din domeniul sănătăţii au avertizat că este posibilă a creştere a cererii pentru paturi la terapie intensivă, în condiţiile în care, ca urmare a răcirii vremii, oamenii vor petrece mai mult timp în spaţii închise, ceea ce va favoriza răspândirea virusului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.S.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇