Macron: Coronavirusul va mai rămâne cu noi până vara viitoare, cel puţin

Macron: Coronavirusul va mai rămâne cu noi până vara viitoare, cel puţin

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că ţara sa se mai lupta cu noul coronavirus cel puţin până la mijlocul anului următor. Numărul cazurilor de Covid-19 a trecut de 1 milion în Franţa. Vineri, au fost înregistrate aici peste 40.000 de cazuri noi şi 298 de decese.

Macron a afirmat, cu ocazia unei vizite efectuate la un spital din zona pariziană, că oamenii de ştiinţă i-au comunicat că virusul va continua să fie prezent „în cel mai bun caz până vara viitoare”, relatează BBC.

Preşedintele francez a precizat că este încă prea devreme să spună dacă va fi impus un nou lockdown parţial sau total în Franţa. Autorităţile au decis totuşi extinderea interdicţiei de a ieşi afară din casă între 21:00 şi 06:00, care vizează acum aproximativ două treimi din ţară şi 46 de milioane de oameni şi care este valabilă pentru următoarele şase săptămâni.

ADVERTISING

Preşedintele unui grup de unităţi medicale din Paris a avertizat că al doilea val al pandemiei ar putea fi mai rău decât primul.

„A existat această percepţie în ultimele luni că al doilea val nu există sau că ca fi un val mic. Situaţia este opusul acestui lucru”, a spus Martin Hirsch,  directorul general al Assistance Publique - Hopitaux de Paris (AP-HP).

Numărul cazurilor a crescut şi în ţări ca Rusia, Polonia, Italia şi Elveţia. La nivelul Europei, acestea s-au dublat în ultimele 10 zile, ajungându-se la 7,8 milioane de cazuri şi la peste 250.000 de decese. La nivel global s-au înregistrat până acum mai mult de 42 de milioane de cazuri, iar 1,1 milioane de oameni au murit din cauza Covid-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Următoarele câteva luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se îndreaptă într-o direcţie periculoasă”, a declarat şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeşte şi:

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇