Cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, în SUA: A fost depăşit pragul de 80.000 de cazuri noi de Covid, un record absolut

Cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, în SUA:  A fost depăşit pragul de 80.000 de cazuri noi de Covid, un record absolut

Statele Unite au depăşit vineri, pentru prima dată de la începutul pandemiei, pragul de 80.000 de cazuri zilnice noi de Covid-19.

Numărul pacienţilor care necesită spitalizare şi cel al deceselor zilnice se află, de asemenea, pe un trend ascendent, iar experţii avertizează că lucrurile se vor înrăutăţi, transmite CNN.

Au fost confirmate vineri cel putin 80.005 de infectări cu noul coronavirus, fiind depăşit astfel recordul anterior de cazuri zilnice de 77.362 înregistrat pe 16 iulie.

Mai mult de 41.000 de pacienţi cu Covid-19 erau internaţi joi în spitale, acesta fiind cel mai ridicat număr de spitalizări la nivel naţional din 20 august. Numărul spitalizărilor a crescut cu 33 la sută de la începutul lunii octombrie.

ADVERTISING

Tot joi au fost înegistrate 856 de decese, media pe şapte zile a deceselor zilnice ajungând la 763, cea mai ridicată din ultima lună.

Epidemiologul-șef din Statele Unite, Anthony Fauci, a declarat vineri că este îngrijorat în legătură cu o creştere masivă a cazurilor de Covid-19 la nivel naţional şi le-a cerut oamenilor să continue să respecte măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului.

În acelaşi timp, compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat vineri că a primit undă verde din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA pentru a relua studiile clinice pentru vaccinul Covid-19. Testările au fost întrerupte luna trecută, după ce un voluntar a murit.

ADVERTISING

C.S.

Citeşte şi:

.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇