Statele UE, îndemnate să acţioneze imediat împotriva Covid-19 pentru a evita blocarea serviciilor medicale

Statele UE, îndemnate să acţioneze imediat împotriva Covid-19 pentru a evita blocarea serviciilor medicale

Centrul European pentru Protecția și Controlul Bolilor (ECDC) a îndemnat vineri statele membre ale Uniunii Europene (UE) să ia imediat măsuri decisive în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, pentru a evita o blocare a serviciilor lor medicale.

Vulnerabilitatea populaţiei rămâne mare în mai multe regiuni – cu o imunitate sub 15% şi un nivel al mortalităţii global în creştere de o lună – subliniază ECDC în ultimul bilanţ al situaţiei pandemiei Covid-19, relatează Reuters.

https://www.facebook.com/ECDC.EU/posts/3944245592270525
ADVERTISING

Protecţia persoanelor vulnerabile devine tot mai dificilă

Impactul în privinţa presiunii asupra serviciilor de sănătate şi mortalităţii devine tot mai evident”, a subliniat directoarea ECDC Andrea Ammon.

”Odată cu nivelul ridicat al transmiterii comunitare, protecţia persoanelor vulnerabile devine tot mai dificilă (...). O acţiune a sănătăţii publice puternice este necesară pentru a împiedica riscul unei depăşiri iminente a sistemelor de sănătate”, avertizează ea.

Un centru din Suedia se oferă să trateze pacienți europeni grav bolnavi de Covid-19

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Situația este îngrijorătoare în 23 de state UE

Această ''îngrijorare serioasă'' vizează 23 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi în Regatul Unit, potrivit celei mai recente evaluări a riscurilor, efectuată de Agenţia sanitară europeană şi publicată vineri, relatează AFP, citat de Agerpres.

Dacă în urmă cu o lunp sapte țări erau considerate riscante, acum toate ţările Uniunii Europene, cu excepţia Finlandei, Ciprului, Estoniei şi Greciei se încadrează în această categorie, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇