Sibiu: Adulţii cu COVID-19 nu mai au loc la ATI. Patru copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, unul intubat

Sibiu: Adulţii cu COVID-19 nu mai au loc la ATI. Patru copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, unul intubat

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, face apel la populaţie să îşi ia toate măsurile de protecţie, în condiţiile în care la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt ocupate toate cele 12 paturi la ATI, iar la Spitalul Clinic de Pediatrie sunt ocupate patru din cele şase locuri, aici fiind internaţi copii cu Covid-19 în stare gravă, care au şi comorbidităţi, unul dintre ei fiind intubat.

S-a şi întâmplat acest lucru (…) dar au fost duşi la Terapie Intensivă în alte localităţi, în alte judeţe. Deci, când în alte judeţe au rezervă la ATI, acolo se vor duce pacienţii. De altfel, astăzi aveam la ora 8,00 de dimineaţă, 282 de persoane internate, la ATI, deja doamna doctor Coldea a spus, la ATI la copii avem şase locuri, patru sunt ocupate, deci mai sunt două libere. (…)
Dacă situaţia epidemiologică va avea acelaşi trend, de creştere, cred că niciun sistem de sănătate din lume nu ar putea să corespundă tot timpul. În primul rând trebuie să fim conştienţi că trebuie să luăm toate măsurile de precauţie”, a declarat vineri, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

ADVERTISING

Spitalele COVID sunt tot mai aglomerate. La Sibiu, s-au amplasat containere în curte pentru bolnavi (Galerie foto)

Ministrul Tătaru a evaluat situația paturilor de la ATI la nivel național: Ce decizii a luat

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, a anunţat vineri că toate cele 12 paturi de ATI din spital sunt ocupate cu pacienţii COVID-19.

Sibiu: Un pacient cu COVID-19 s-a sinucis în spital

De asemenea, directorul medical al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Ciprian Şofariu, a confirmat că patru copii cu comorbidităţi, infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi la Terapie Intensivă şi mai sunt libere două paturi pentru copii cu COVID-19 la ATI.

ADVERTISING

Prima zi cu peste 5.000 de cazuri de COVID: 82 de oameni au murit și avem un nou record la ATI (Infografice)

Directorul general al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat vineri că unul din cei patru copii de la ATI cu COVID-19 este intubat.

În total sunt internaţi la Pediatrie, 19 copii pozitivi şi 9 suspecţi, potrivit conducerii spitalului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇