Cehia ar putea rămâne în stare de urgență până la Crăciun

Cehia ar putea rămâne în stare de urgență până la Crăciun

Cehia anunță că ar putea prelungi starea de urgență până la Crăciun, dacă nu va reuși să limiteze contaminările cu SARS-CoV2.

Revenirea la normalitate nu este o chestiune de zile, ci mai degrabă de săptămâni şi luni, dacă ne referim la timpul necesar pentru ca numărul de noi infecţii zilnice să revină la sute, a avertizat, duminică, ministrul de Interne Jan Hamacek, la postul ceh de televiziune CT.


Cel mai recent bilanţ al autorităţilor a arătat 11.428 de cazuri noi în 24 de ore. Peste 3.250 de persoane au murit în Cehia de la debutul pandemiei.

Camera Deputaţilor, camera inferioară a parlamentului ceh, a aprobat vineri o prelungire a stării actuale de urgenţă până cel puţin pe 20 noiembrie.

ADVERTISING

Aceasta include o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precum şi închiderea şcolilor, restaurantelor şi a majorităţii afacerilor.

Opoziţia a cerut o comisie parlamentară de anchetă.

"Dacă guvernul a spus în primăvară că a salvat mii de vieţi, atunci trebuie să-şi asume şi responsabilitatea pentru morţi", a spus fostul ministru al finanţelor Miroslav Kalousek.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇