Nicușor Dan repetă că unele străzi din București ar putea fi carantinate, dar nu știe cum să facă asta. Ce a anunțat prefectul Berbeceanu

Nicușor Dan repetă că unele străzi din București ar putea fi carantinate, dar nu știe cum să facă asta. Ce a anunțat prefectul Berbeceanu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reafirmat, duminică, faptul că nu se impune carantinarea municipiului Bucureşti, dar că va fi posibilă o carantinare locală, dacă se constată focare pe anumite străzi sau zone.

”Nu luăm în calcul în momentul acesta carantinarea Bucureştiului”, a declarat, duminică, Nicuşor Dam.

Acesta a făcut referire la sistemul informatic care va permite localizarea persoanelor infectate.

”Ministerul Sănătăţii a implementat sau este în curs de implementare a acelui sistem informatic care să permită localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei-patru zile până va fi complet funcţional. Dacă vom vedea focare pe numite străzi, putem lua decizia de carantinare locală”, a mai declarat primarul Capitalei.

ADVERTISING

Când i s-a atras atenţia că ministrul Sănătăţii consideră dificil de implementat o asemenea carantină locală, primarul general a precizat: ”Eu cred că putem să luăm această măsură. Avem un efectiv de 1.500 de oameni alocaţi pe ordine publică pe ceea ce înseamnă coronavirus care vin de la Poliţia Naţională, Jandarmerie şi cele 7 poliţii locale şi, dacă vom fi obligaţi să luăm această măsură, o să o luăm”.

Întrebat apoi de presă cum se poate împiedica circulația persoanelor între străzi, Nicușor Dan a menționat că „e o chestiune pe care o să implementeze Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală, știu să facă asta”.

ADVERTISING

La rândul său, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că luni va avea loc şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi nu se au în vedere măsuri de relaxare, având în vedere creşterea numărului de cazuri de infectare din Bucureşti. Berbeceanu a precizat, însă, că nu vor fi impuse noi restricţii faţă de cele aflate deja în vigoare.

”Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri  reprezentate în Comitet. Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este că  vom menţine măsurile care deja au fost adoptate  prin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta. Numărul de pacienţi depistaţi pozitivi îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare”, a anunţat Traian Berbeceanu.

ADVERTISING

Prefectul Capitalei a precizat, însă, că nu vor fi adăugate noi restricţii la cele caredeja sunt în vigoare.

În ceea ce priveşte o eventuală redeschidere a şcolilor – aşa cum cer diferite structuri sau anumiţi politicieni – Berbeceanu a precizat că, având în vedere actele normative care sunt în vigoare, la peste 3 cazuri la mia de locuitori, şcolile funcţionează în scenariul online.

Potrivit datelor de sâmbătă transmise de Grupul de Comunicare Strategică, municipiul Bucureşti are o incidenţă cumulată în ultimele 14 zile de 3,73 cazuri la mia de locuitori.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇