Austria limitează adunările, dar nu închide restaurantele. Ce măsuri anunță cancelarul Kurz

Austria limitează adunările, dar nu închide restaurantele. Ce măsuri anunță cancelarul Kurz

Austria limitează – începând de vineri – adunările la maximum şase persoane în spaţiile închise şi la maximum 12 persoane afară, cu scopul de a controla răspândirea coronavirusului, a anunţat luni cancelarul Sebastian Kurz.

Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus este mai mare decât în timpul primului val, în martie, însă Austria ia măsuri diferite de această dată, relatează Reuters.

Guvernul conservator vrea să evite o carantină generală, ca în martie, de frica impactului asupra economiei şi a ostilităţii populaţiei.

ADVERTISING

Suntem deplin conştienţi că aceste măsuri sunt nepopulare, dar, din nefericire, ele sunt necesare”, a declarat Kurz într-o conferiţă de presă.

Cancelarul a subliniat că numărul contaminărilor cu Covid-19 se dublează la trei săptămâni.

Cu toate acestea, restaurantele și teatrele nu se închid

Însă, magazinele, restaurantele, barurile şi teatrele rămân deschise.

În nouă landuri austreiece, barurile sunt obligate să închidă seara la ora locală 22.00. Această măsură vizează trei dintre landurile cele mai dependente de turism iarna, cu scopul  de a opri răspândirea Covid-19 înainte de începerea sezonului de schi.

ADVERTISING

Aceste noi măsuri urmează să intre în vigoare începând de vineri.

În ceea ce priveşte evenimentele, urmează să fie implementate măsuri adaptate - maximum 1.500 de persoane afară şi 1.000 în locuri închise.

Dintre adunările private, numai funeraliile urmează să fie reglementate.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇