AstraZeneca lansează teste pentru un medicament care să prevină şi trateze Covid-19

Laboratorul farmaceutic britanic AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin împotriva Covid-19, a anunţat marţi că a lansat teste în faza 1 cu privire la un medicament care să permită prevenirea şi tratarea bolii.

Primii participanţi la acest test au primit o doză de medicament – care este o combinaţie a doi anticorpi -, precizează într-un comunicat AstraZeneca.

Faza 1, la care participă 48 de voluntari sănătoşi în Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, urmează să stabilească dacă medicamentul - al cărui nume de cod este AZD7442 - este sigur şi cum reacţionează corpul uman, relatează AFP.

ADVERTISING

Testul este finanţat de către guvernul Statelor Unite, prin departamentele Apărării şi Sănătăţii.

Grupul precizează că este vorba despre o ”etapă importantă” pentru acest medicament, care ar putea fi folosit atât de către persoane expuse SARS-CoV-2, cât şi de persoane infectate.

Rezultatele fazei 1 sunt aşteptate în al doilea semestru, iar dacă vor fi concludente AstraZeneca va lansa teste de faza 2 şi 3 la scară mai mare, în vederea evaluării eficienţei medicamentului.

ADVERTISING

AstraZeneca dezvoltă, de asemenea, împreună cu Universitatea Oxford, un proiect al unui vaccin împotriva Covid-19, iar rezultatele testărilor în faza 3, pe mii de oameni, sunt aşteptate în septembrie.

Acest proiect dă naştere multor aşteptări, iar potrivit unor informaţii de presă preşedintele american Donald Trump ar intenţiona să accelereze procesul autorizării  în Statele Unite.

Guvernul britanic a dat luni asigurări, la rândul său, că Regatul Unit va fi prima ţară care va beneficia de vaccin, în cazul în care este aprobat.

ADVERTISING

Cel puțin un vaccin va fi gata în octombrie, dar epidemia nu va dispărea peste noapte. Expert: prima generație de seruri va fi mediocră


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇