AstraZeneca a cerut FDA să autorizeze tratamentul său cu anticorpi împotriva Covid, care oferă imunitate de până la un an

AstraZeneca a cerut FDA să autorizeze tratamentul său cu anticorpi împotriva Covid, care oferă imunitate de până la un an

Compania AstraZeneca a cerut, marţi, Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite să autorizeze tratamentul său antiCovid bazat pe anticorpi.

Producătorul anglo-suedez – unul dintre primii din lume care au creat un vaccin împotriva COVID-19 – afirmă că tratamentul său cu anticorpi, denumit AZD7442, reprezintă o premieră pentru o terapie bazată pe protecţia oferită de anticorpii cu acţiune îndelungată.

"În primul rând, noi vrem să protejăm acele populaţii vulnerabile care nu au fost protejate într-un mod adecvat de către vaccin", a declarat Menelas Pangaloa, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare din cadrul companiei AstraZeneca.

ADVERTISING

"Dar, în cele din urmă, autorităţilor din domeniul sănătăţii le revine sarcina de a decide pe cine se hotărăsc să imunizeze", a adăugat el.

Imunitate de până la un an

Potrivit lui Menelas Pangaloa, tratamentul cu anticorpi a fost conceput pentru a stimula imunitatea persoanelor pe o perioadă de până la un an.

Actualele medicamente bazate pe anticorpi oferă o protecţie de doar o lună sau două.

FDA a autorizat deja trei medicamente bazate pe anticorpi. Două dintre ele pot fi administrate după ce o persoană a fost expusă la COVID-19 şi contribuie la prevenirea simptomelor. În schimb, medicamentul creat de AstraZeneca va fi administrat doar ca măsură preventivă, în plus faţă de vaccin, a raportat NBC News.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Referindu-se la vaccinare, FDA a anunţat deja că orice tratament bazat pe anticorpi nu reprezintă un motiv pentru a evita vaccinarea împotriva COVID-19, întrucât aceste seruri oferă cel mai bun nivel de protecţie, în special pe termen lung.

Potrivit studiilor realizate de AstraZeneca, tratamentul său cu anticorpi reduce riscul de a dezvolta simptome asociate COVID-19 cu 77%. Mai mult de trei sferturi dintre participanţii la acest studiu aveau deja imunităţi compromise.

Compania AstraZeneca intenţionează să solicite autorizarea acestui tratament şi în Europa.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇