O terapie cu anticorpi de la AstraZeneca reduce riscul dezvoltării simptomelor de Covid cu 77%

O terapie cu anticorpi de la AstraZeneca reduce riscul dezvoltării simptomelor de Covid cu 77%

O terapie cu anticorpi a AstraZeneca a redus riscul dezvoltării simptomelor de Covid-19 cu 77%, într-un studiu clinic de fază târzie, ceea ce va permite companiei să ofere protecţie persoanelor care sunt slab protejate de vaccinurix.

Compania a anunţat, vineri, că 75% dintre participanţii la studiul clinic pentru această terapie, cu două tipuri de anticorpi descoperiţi de Vanderbilt University Medical Center, aveau boli cronice, inclusiv o reacţie imunitară scăzută la vaccinuri, transmite CNBC.

Terapii similare realizate cu o clasă de medicamente numite anticorpi monoclonali, care imită proteinele sistemului imunitar care apar în mod natural, sunt dezvoltate de Regeneron, Eli Lilly şi de GlaxoSmithKline cu partenera Vir.

ADVERTISING

Protecţie pentru 1 an

Dar AstraZeneca este prima companie care a publicat date pozitive ale unui studiu clinic privind prevenirea Covid-19 cu ajutorul terapiei cu anticorpi.

Directorul Mene Pangalos a declarat că rezultatele studiului privind terapia pentru Covid-19 au fost analizate la trei luni de la injectarea anticorpilor, iar cercetătorii vor urmări evoluţiile până la 15 luni, în speranţa că AstraZeneca va putea folosi terapia ca protecţie pe timp de un an.

Pangalos a semnalat că perspectivele unui nou produs împotriva Covid-19 al AstraZeneca ar putea, de asemenea, să sporească valoarea strategică a vaccinului existent Vaxzevria, pe care l-a dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford.

ADVERTISING

”Nicio altă companie nu a livrat două molecule împotriva SARS-CoV2. Acest lucru ne ajută cu siguranţă să ne poziţionăm în privinţa Covid ”, a declarat Pangalos, pentru Reuters.

SARS-CoV2 este denumirea ştiinţifică pentru coronavirusul care provoacă Covid-19.

Un alt director cu rol executiv al AstraZeneca, Ruud Dobber, a spus luna trecută că sunt explorate diferite opţiuni strategice pentru operaţiunile de vaccinare ale AstraZeneca, care s-au confruntat cu o serie de dificultăţi.

Vezi şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇