Compania Eli Lilly începe studiul final pentru un tratament anti-COVID cu anticorpi

Compania Eli Lilly începe studiul final pentru un tratament anti-COVID cu anticorpi

Compania farmaceutică americană Eli Lilly începe faza finală a unui studiu clinic pentru unul din tratamentele sale cu anticorpi pentru COVID-19.

În cadrul studiului, va fi testat un tratament numit LY-CoV555, dezvoltat în parteneriat cu compania canadiană de biotehnologie AbCellera, conform Reuters.

În studiu urmează să fie înrolaţi 2.400 de participanţi care locuiesc sau muncesc la o casă de bătrâni unde a fost depistat recent un caz de COVID-19.

”COVID-19 a avut un impact devastator asupra rezidenţilor căminelor de bătrâni. Lucrăm cât de repede putem pentru a crea medicamente care ar putea opri răspândirea virusului la aceste persoane vulnerabile”, a declarat directorul ştiinţific al Eli Lilly, Daniel Skovronsky, într-un comunicat.

ADVERTISING

Încă un studiu arată că anticorpii COVID-19 nu se menţin în corp mai mult de câteva luni. Slabe speranțe pentru un vaccin eficient

Deja testat în spitale

Medicamentul este testat deja în spitale, pentru a studia dacă poate funcţiona ca tratament pentru pacienţii care au boala.

Acest studiu clinic va testa dacă medicamentul poate fi utilizat profilactic.

Faza a treia a studiului, la casele de bătrâni, este efectuată în parteneriat cu mai multe reţele de centre de îngrijire pe termen lung din Statele Unite, precum şi cu Institutul Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii al Statelor Unite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Imunitatea la COVID-19 este probabil mai mare decât au arătat testele de anticorpi - studiu

LY-CoV555 aparţine unei clase de tratamente cunoscută sub numele de anticorpi monoclonali, care se află printre cele mai utilizate medicamente biotehnologice.

Regeneron Pharmaceutical şi alţi producători de medicamente testează tratamente similare pentru COVID-19.

Unul din cinci locuitori ai Moscovei are anticorpi la COVID-19

Săptămâna trecută, Eli Lilly a spus investitorilor că LY-CoV555 a intrat în studii clinice de fază medie ca tratament şi că în săptămânile viitoare va intra în studii de fază finală.

ADVERTISING

Compania aşteaptă ca în trimestrul patru să obţină date referitoare la eficacitatea medicamentului, provenite din studiul de fază medie.

Peste 42% dintre locuitorii staţiunii Ischgl, principalul focar din Austria, au dezvoltat anticorpi

Citește și un interviu acordat SpotMedia.ro de Alexandru Rafila. Prof. Rafila despre surpriza anticorpilor la Covid, fluctuațiile mari de cazuri și posibilitatea unui al doilea val in toamnă. Interviu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇