Angela Merkel spune că este dispusă să se vaccineze cu AstraZeneca

Angela Merkel spune că este dispusă să se vaccineze cu AstraZeneca

Angela Merkel a declarat vineri că este dispusă să se vaccineze cu AstraZeneca dacă i se va oferi ocazia.

“Da, aş face vaccinul AstraZeneca”, a spus cancelarul german cu ocazia unei conferinţe de presă, precizând că ar dori însă să aştepte până când îi va veni rândul să se vaccineze, transmite AFP.

Declaraţiile sunt menite să le redea oamenilor încrederea în vaccinul antiCovid dezvoltat de compania britanico-suedeză împreună cu Universitatea Oxford, după ce acesta a fost suspendat timp de câteva zile în mai multe ţări europene, inclusiv în Germania, pe fondul îngrijorărilor cu privire la faptul că ar putea cauza tromboze.

ADVERTISING

Agenţia Europeană a Medicamentului a investigat cazurile de tromboză apărute după vaccinarea cu AstraZeneca şi l-a declarat “sigur şi eficient”, însă Franţa a recomandat vineri ca acesta să fie administrat doar persoanelor cu vârsta de cel puţin 55 ani din cauza riscului de tromboză.

Pe de altă parte, Germania a reluat vineri vaccinarea cu AstraZeneca, iar politicienii din această ţară s-au grăbit să dea asigurări populaţiei, unii dintre ei vaccinându-se în direct la televizor cu doze din acest vaccin. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

AstraZeneca s-a confruntat cu mai multe probleme după ce vaccinul a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană. Astfel, livrarea dozelor a suferit întârzieri, iar în primele săptămâni de utilizare, Germania a limitat utilizarea lui la persoanele sub 65 de ani din cauza datelor insuficiente privind eficienţa vaccinului în cazul persoanelor în vârstă.

C.S.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇