Ai 20 - 30 de ani și îți place să bei un pic? De unde începe riscul de AVC. Ai fi surprins!

Ai 20 - 30 de ani și îți place să bei un pic? De unde începe riscul de AVC. Ai fi surprins!

Un studiu recent a arătat că tinerii care consumă cantități moderate sau mari de alcool sunt mai predispuși la un accident vascular cerebral (AVC). Și e vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

Cu cât anii în care se consumă alcool sunt mai mulți, cu atât crește și riscul.

”Rata de AVC în rândul adulților tineri a crescut în ultimele decenii, iar AVC-ul la tineri provoacă deces și dizabilități grave”, a declarat autorul cercetării, Eue-Keun Choi, de la Universitatea Națională din Seul, Coreea de Sud.

ADVERTISING

În cadrul studiului au fost monitorizate timp de șase ani peste 1,5 milioane de persoane, timp în care 3.153 au suferit un accident vascular cerebral, scrie SciTechDaily, care citează un raport publicat de revista Neurology.

Studiul a analizat înregistrările dintr-o bază de date națională de sănătate coreeană pentru persoanele între 20 și 30 de ani, care au avut patru examene anuale de sănătate.

Persoanele care au băut moderat sau foarte mult, timp de doi sau mai mulți ani de studiu, au avut un risc cu aproximativ 20% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care au băut puțin sau deloc (105 ml pe săptămână sau 15 ml pe zi).

ADVERTISING

Pe măsură ce numărul de ani de consum moderat sau ridicat de alcool a crescut, s-a majorat și riscul de AVC. Persoanele cu doi ani de consum moderat sau excesiv de alcool au avut un risc mai crescut cu 19% de a suferi un atac vascular cerebral, persoanele cu trei ani de consum au avut un risc cu 22% mai mare, iar cele cu patru ani au avut un risc crescut cu 23%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇