Alcoolul poate să nu contribuie la acumularea de grăsime viscerală. Care sunt cele mai periculoase băuturi și ce să alegi în loc

Alcoolul poate să nu contribuie la acumularea de grăsime viscerală. Care sunt cele mai periculoase băuturi și ce să alegi în loc

Nu toate tipurile de alcool duc la acumularea de grăsime viscerală, acel tip de grăsime foarte nesănătoasă, care mărește riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare, sindromului metabolic și nu numai.

Un studiu recent a arătat că berea și băuturile spirtoase sunt direct asociate cu astfel de tip de grăsime. La polul opus se află vinul, care poate avea chiar un efect de protecție, în funcție de tipul lui.

Dacă vinul roșu este asociat cu un nivel scăzut de grăsime viscerală, iar cel alb nu influențează acest tip de grăsime, s-a descoperit despre cel din urmă că contribuie la o mai mare densitate a oaselor, se arată într-un raport publicat de jurnalul Obesity Science & Practice, citat de Science Alert.

ADVERTISING

Alcoolul a început să fie considerat una dintre potențialele cauze ale epidemiei de obezitate. Există multipli factori biologici și de mediu care contribuie la obezitate, iar consumul de alcool poate fi unul dintre aceștia.

Numai că s-a observat că fiecare tip de alcool are un efect diferit asupra organismului, viitoarele cercetări urmând să găsească mai multe răspunsuri legate de acest aspect.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇