54 de centre noi pentru vaccinarea cu Pfizer în Bucureşti. Se deschid mai multe cabinete în județele cu rată mare de infectare

54 de centre noi pentru vaccinarea cu Pfizer în Bucureşti. Se deschid mai multe cabinete în județele cu rată mare de infectare

Din 23 martie se vor deschide noi centre de vaccinare în județele care înregistrează rată mare de infectare, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Pentru București, spune el, vor fi disponibile 54 de cabinete noi unde va fi folosit vaccinul Pfizer.

”Din 23 martie se vor deschide 165 de cabinete noi ce vor fi repartizate către județele cu incidență mare. În București vor fi disponibile 54 de noi cabinete pentru vaccinul Pfizer. Vom putea astfel vaccina 10.000 de persoane zilnic”, a spus Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

De asemenea, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare, din 5 aprilie se vor deschide alte noi centre, astfel încât numărul persoanelor vaccinate zilnic să ajungă la 40.000.

”Din 5 aprilie deschidem alte noi centre, pentru a putea vaccina 40 de mii de persoane”, a spus Valeriu Gheorghiță.

În momentul de față, dorința de vaccinare a românilor este destul de mare. Peste 51 de mii de persoane s-au programat pentru vaccinarea antiCovid, de luni dimineață de la lansarea etapei pentru populaţia generală şi până marți la ora 12:00, pe locuri libere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dintre acestea, în centrele Moderna s-au programat 24.699 de persoane, în centrele de Pfizer 2.475 şi în centre AstraZeneca 24.455.

Totodată, 489.273 de persoane s-au înscris pe listele aşteptare.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a declarat marți că obiectivul României rămâne ca până la finalul lunii septembrie să fie vaccinaţi 10,4 milioane de români, adică 70% din populaţia activă.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇