Viktor Orban cheamă toate partidele din Ungaria „să reprezinte interesele maghiare, în loc să susțină Bruxelles-ul” privind sancțiunile pentru Rusia

Viktor Orban cheamă toate partidele din Ungaria „să reprezinte interesele maghiare, în loc să susțină Bruxelles-ul” privind sancțiunile pentru Rusia

Alianţa aflată la guvernare în Ungaria, Fidesz – Partidul Popular Creştin Democrat, a făcut apel joi la parlamentarii şi europarlamentarii de stânga ai Ungariei să „spună un nu clar” noului pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei.

Într-un mesaj video difuzat joi, directorul de comunicare al Fidesz, Istvan Hollik, a subliniat că embargoul european propus asupra importurilor de hidrocarburi ruse ar determina un salt instantaneu al preţurilor la combustibil, transmite MTI.

Stânga ungară „a susţinut mai mult Bruxellesul decât pe unguri în multe dintre disputele internaţionale din ultimii ani”, a notat Hollik.

„Le cerem să nu facă astfel şi de această dată”, a adăugat responsabilul Fidesz, insistând că „politicile de partid nu trebuie să fie mai presus de interesele naţionale ale Ungariei”.

ADVERTISING

„Iată șansa ca stânga să reprezinte interesele maghiare în loc să susțină Bruxelles-ul!”, a spus Hollik.

Premierul Viktor Orban a convocat joi o reuniune a liderilor din industrie, a membrilor cabinetului și a consilierilor de top pentru a discuta despre securitatea energetică a Ungariei, în contextul propunerii Comisiei Europene de a introduce treptat un embargo asupra petrolului rusesc.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇