SUA sunt gata să negocieze cu Moscova. Care sunt condițiile

Statele Unite vor urmări desfășurarea evenimentelor de la granița cu Ucraina, înainte de a se angaja în negocieri concrete cu Moscova, în luna ianuarie.

SUA vor să să angajeze „un dialog diplomatic”, dar nu fără condiţii, a indicat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, într-o primă reacţie la conferința de presă a lui Vladimir Putin.

Executivul american este pregătit să negocieze în format atât bilateral, cât şi multilateral, prin "multiple canale'", a afirmat sursa, care a adăugat totuşi că nu au fost fixate nici data şi nici locul unei prime întâlniri.

"Există anumite puncte pe care Rusia le-a ridicat şi pe care credem că le putem discuta, şi altele pe care (ruşii) ştiu că nu le vom accepta niciodată", a menţionat responsabilul.

"Vom continua să urmărim îndeaproape mişcările alarmante de trupe ruse şi desfăşurările la frontiera cu Ucraina", este mesajul USA, dând asigurări că se pregătesc să adopte "sancţiuni masive'",dacă Rusia ar ataca Ucraina.

"Sper că prima reacţie pozitivă (a Statelor Unite), cu anunţul debutului negocierilor (la Geneva) în ianuarie, ne va permite să avansăm", a spus Vladimir Putin în conferinţa de presă de joi.

El înăsprise considerabil tonul marţi, evocând un răspuns 'militar şi tehnic' dacă occidentalii nu vor pune capăt politicii considerate de el ameninţătoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇