Marea Britanie nu va interveni, dacă Rusia atacă Ucraina: Nu e un membru NATO!

Marea Britanie nu va interveni, dacă Rusia atacă Ucraina: Nu e un membru NATO!

Este „foarte improbabil” ca Londra şi aliaţii săi să intervină în caz de invazie rusă în Ucraina, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace (foto).

Ucraina „nu este un membru NATO, deci este foarte improbabil ca cineva să trimită trupe în Ucraina împotriva Rusiei”, a explicat ministrul britanic, într-un interviu video difuzat de site-ul The Spectator. 

„Nu ar trebui să-i facem pe oameni să creadă că am face-o. Ucrainenii sunt perfect conştienţi”, a adăugat el, în contextul în care preşedintele american Joe Biden a respins deja o opţiune militară

ADVERTISING

În schimb, „există cu siguranţă sancţiuni economice profunde, serioase şi de durată care ar putea fi luate”, a subliniat ministrul britanic al Apărării. 

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, vineri, prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că Londra îşi va folosi „toată puterea diplomatică şi economică” pentru a împiedica orice „agresiune” rusă faţă de Ucraina, potrivit Downing Street. 

Londra a avertizat de mai multe ori Moscova, inclusiv verbal într-o convorbire de luni dintre Johnson şi Vladimir Putin, faţă de „greşeala strategică” pe care o reprezintă orice incursiune în Ucraina. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇