Soția chimistă a rectorului Pricopie îi ia locul arestatului Niculae Bădălău la Curtea de Conturi

Soția chimistă a rectorului Pricopie îi ia locul arestatului Niculae Bădălău la Curtea de Conturi

Soţia rectorului SNSPA, Remus Pricopie, a fost votată de Parlament în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

S-au înregistrat 232 de voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, în condiţiile în care parlamentarii USR, Forţa Dreptei şi REPER nu au participat. Dar a existat la limită cvorum de 234 de parlamentari, cu ajutorul Dianei Șoșoacă și a altor parlamentari neafiliați.

Camelia Pricopie este susţinută de PSD şi până acum a lucrat timp de 11 ani la BNR, ca referent de specialitate, ulterior expert şi consultant de strategie.

ADVERTISING

Înainte de BNR, CV-ul Cameliei Pricopie arată că aceasta a absolvit Facultatea de Chimie şi a fost angajată în funcţia de chimistă la o unitate militară a SRI (UM 0232) timp de 8 ani.

Ulterior, a absolvit la ASE Facultatea de Economie, are un master la SNSPA (unde e rector soţul) şi doctorat la ASE.

Remus Pricopie este rector al SNSPA la al treilea mandat, iar în 2020 a fost propus premier de PSD și Pro România. Anterior, Remus Pricopie a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta.

Postul de vicepreşedinte de la Curtea de Conturi a rămas liber după ce Parlamentul l-a demis pe Niculae Bădălău, care în prezent este arestat într-un dosar DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇