Scântei în coaliție. Deputat PSD: Liberalii fug de votul românilor ca dracul de tămâie. Replica: S-a trezit după chefuri cu lăutari

Scântei în coaliție. Deputat PSD: Liberalii fug de votul românilor ca dracul de tămâie. Replica: S-a trezit după chefuri cu lăutari

Liberalii „fug de votul românilor ca dracul de tămâie”, spune deputatul PSD Marian Mina (foto), după ce liderii PNL au cerut comasarea alegerilor. El îi cere lui Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, să nu le mai spună primarilor că PSD și PNL vor candida pe liste comune.

„S-a trezit iar Marian Mina, probabil, după o lungă perioadă de chefuri cu lăutari”, spune Dan Motreanu, în replică la afirmațiile deputatului PSD.

„Liberalii s-au dat jos de pe stâlpii de telegraf și s-au apucat de comasat alegeri! Cum e viața asta: acum 3 ani le săreau batistele pe nas că vor alegeri anticipate cât mai repede, acum fug de votul românilor ca dracul de tămâie. Eu cred că, și dacă facem o sesiune specială de alegeri pentru ei, ca extragerile loto de sărbători, în care să candideze singuri, au toate șansele să iasă pe locul doi! Aici au ajuns”, scrie pe Facebook Marian Mina.

ADVERTISING

Deputatul PSD îi transmite prim-vicepreședintelui PNL Dan Motreanu că „românilor nu le arde de comasări”.

„Revin cu rugămintea să nu le mai spui primarilor din judeţ că vom candida pe liste comune! Chestia asta există doar în mintea ta de ministru - de 2 săptămâni - autopropus pe la toate ministerele! Ați uitat că sunteți la guvernare. Liberalule, democrația înseamnă alegeri!

Munciți ceva și oamenii vor aprecia, cu siguranță! Nu mai mutați trecerea de pietoni, precum borfașii la accidente, că poate - poate scăpați. Nu scăpați! Românii au văzut deja de ce sunteți în stare”, încheie Marian Mina.

Replica lui Motreanu: S-a trezit iar Marian Mina, după chefuri cu lăutari

„S-a trezit iar Marian Mina, probabil, după o lungă perioadă de chefuri cu lăutari”, susţine Dan Motreanu, în replică la afirmațiile deputatului PSD. Liberalul spune că nu-și dorește să facă parte dintr-un guvern condus de un premier PSD.

ADVERTISING

„S-a trezit iar Marian Mina. Probabil, s-a trezit după o lungă perioadă de chefuri cu lăutari și nu poate face diferența între a te propune cineva ministru și a te autopropune ministru al Transporturilor, aşa cum face el. De fiecare dată când vorbește, parcă este la Radio Erevan.

Și dacă tot a pomenit de dorințe, atunci ultimul lucru pe care mi-l doresc pentru PNL este să avem liste comune cu PSD. La fel cum nu îmi doresc să fac parte dintr-un guvern condus de un premier PSD”, scrie pe Facebook prim-vicepreședintele PNL.

El afirmă că este de 30 de ani un adversar al modului în care fac politică liderii acestui partid și că a votat împotriva guvernării cu PSD.

ADVERTISING

„Nu am vorbit despre comasarea alegerilor, nu am comentat dorința lui Marcel Ciolacu de a organiza alegeri anticipate sau de a comasa alegerile locale cu cele prezidențiale. Împreună cu colegii din PNL Giurgiu, în acești ultimi ani, am muncit enorm ca să achitam datoriile lăsate și pentru a scoate județul din starea jalnică în care l-au lăsat administrațiile PSD. Prin urmare, suntem pregătiți să participăm pe liste proprii, să ne prezentăm în fața cetățenilor la toate rundele de alegeri și să câștigăm din nou”, încheie Motreanu.

Liberalii susțin comasarea alegerilor din 2024, PSD respinge ideea

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, spune la RFI că „România are cu totul și cu totul alte priorități în acest moment” și că o comasare a alegerilor din 2024 ar fi neconstituțională: „Tehnic nu se poate face”.

„Indiferent ce ai comasa. Ai putea să comasezi maxim alegerile locale cu cele parlamentare, dar trebui să ai un motiv foarte serios, potrivit Constituției, pentru care modifici data alegerilor și prelungești mandatele aleșilor locali cu câteva luni.

Data trecută am avut pandemia, aveam stare de urgență în România, astăzi ce avem ca să prelungești mandatele primarilor? Mofturi și dorința de a câștiga electoral? Îmi pare rău! Regulile electorale trebuie să fie extrem de stricte și nu modificate după propriul interes sau interesul partidului de la guvernare, indiferent care este acela”, încheie Simonis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇