Iohannis: Rotația guvernamentală se va întâmpla. Nu există o alternativă viabilă la această coaliție. Complicat de ajuns la anticipate

Iohannis: Rotația guvernamentală se va întâmpla. Nu există o alternativă viabilă la această coaliție. Complicat de ajuns la anticipate

Rotația de la conducerea Guvernului este posibilă și se va întâmpla, susţine președintele Klaus Iohannis. „În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a garanta stabilitatea și bunul mers al lucrurilor”, adaugă șeful statului.

„Această coaliție a apărut ca un rezultat al rațiunii politice. România a înțeles că vor veni multe crize, politicienii au înțeles, spre surprinderea multora, că țara trebuie guvernată de un guvern cu o susținere solidă în Parlament.

Așa s-a creat coaliția care guvernează România de mai bine de un an, cu un guvern condus de premierul Ciucă, care a reușit să evite un impact grav al tuturor crizelor prin care am trecut până acum, atât criza energetică, cât și criza de securitate și așa mai departe.

ADVERTISING

Am fost întrebat de multe ori dacă sunt mulțumit de felul în care s-a guvernat. Da, sunt mulțumit, pentru că ceea ce trebuia să facă coaliția și guvernul, să treacă România prin criză, au făcut cu succes”, spune Klaus Iohannis.

El admite că „nu toate detaliile au fost rezolvate”.

„Dar nici nu cred că s-a așteptat cineva ca această coaliție să funcționeze numai cu foarte bună înțelegere și numai cu soluții ideale. Este o coaliție politică complicată și trebuie să vedem partea plină a paharului - s-au înțeles și au rezolvat lucrurile cu care s-au confruntat.

ADVERTISING

Întrebarea care se pune în spațiul public e cum se continuă, fiindcă în câteva luni ar trebui să se producă rotația la conducerea Guvernului. Eu cred că această rotație este posibilă și se va întâmpla. Nu cred că există o alternativă viabilă la această rotație și partidele au înțeles. Toate partidele au înțeles acest lucru”, adaugă șeful statului.

El apreciază că rotația de la conducerea Executivului vine cu detalii care trebuie negociate.

„În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a garanta stabilitatea și bunul mers al lucrurilor. Dacă nu se întâmplă așa și lucrurile se îndreaptă spre o situație de așa-zise alegeri anticipate, complicat de ajuns acolo, atunci va fi decizia coaliției și eu mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării, pentru a garanta un mers normal al lucrurilor publice.

ADVERTISING

Până la urmă, alegeri vor fi. Cel mai târziu, la sfârșitul anului viitor. Încă o dată, eu cred că această rotație și sunt convins că această coaliție va merge mai departe. Nu sunt motive de îngrijorare. Nu vom avea alegeri după alegeri, după alegeri, după alegeri”, încheie Iohannis.

El a fost întrebat dacă ar fi de acord cu declanșarea alegerilor anticipate, în condițiile în care PSD și PNL nu se vor înțelege la rotația premierilor, stabilită pentru 25 mai, când Marcel Ciolacu ar trebui să preia funcția de premier.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇